عالم الصحافة المدرسية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

يختص بكل ما يتعلق بالصحافة المدرسية


    عمل اللانشون فى البيت

    سمية صالح
    سمية صالح
    Admin

    المساهمات : 14
    تاريخ التسجيل : 20/12/2009
    العمر : 49

    عمل اللانشون فى البيت Empty عمل اللانشون فى البيت

    مُساهمة  سمية صالح الأربعاء يناير 06, 2010 12:27 pm


    طريقة سهلة ولذيذة ومن غير تكلفه
    وتنفعك في عمل الساندويتشات لاولادك في المدرسة وفي نفس الوقت تبقي مطمنة عليهم من اللانشون بتاع المحلات والاشاعات اللي حواليه وعلي فكرة جربته وطلع جمييل جدااا ونفس الطعم للجاهز بالضبط

    المقادير

    3 مثلثات جبنة(كيري او بريزيدون او لافاشكيري او اي نوع)
    3مكعبات مرقة دجاج(ممكن يبقو اتنين لو مش عايزاها مالحة اوي)
    3فصوص ثوم
    3حبهان
    3بيضات
    3 ملاعق ك دقيق
    نص كوبايه زيت
    ولون طبيعي احمر(من عند العطار) بمقدار حباية فلفل اسود او مثل راس الدبوس فقط




    الطريقه

    1)تضعي كل المكونات في الخلاط
    بس خدي بالك تفركي مرقه الدجاج بايدك الاول
    وكمان خدي بالك ان اللون الطبيعي يبقي بمقدار راس الدبوس بس عشان مايبقاش غامق اووي ويبقي لونه فاتح زي الجاهز بالضبط

    2)تضعي المقدار في كوبين ستانلس مدهونين بالزيت (المقدار هايعمل كوب ونص)
    وخدي بالك ان الخليط بيرتفع يعني تتركي مسافة قليله في الكوب
    وان لم يكن لديك كوب ستانلس يبقي في اي كوب يتحمل الحراره

    3)تضعي الاكواب في حله بها ماء (مثل طريقه الكريم كراميل) لكن تغطي الحلة



    وتترك تغلي لمده ساعة الاربع



    4)اقلبي الكوب في طبق وممكن تدوري بالسكينة حول اللانشون عشان يسهل نزوله

    واخيرا قطعيه شرائح وتمتعي انت واسرتك بطعم اللانشون الطبيعي اللذيذ والامن



      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس يونيو 24, 2021 11:45 am